Citroenkransjes


Mijn zoontje is gek op deze citroenkransjes, ook al zit er een friszuur smaakje aan met het citroenglazuur. Ik maakte ze al eerder,  maar had ze nog niet geplaatst en met kerst had ik ze weer in mijn christmas cookiebox gedaan. Het zijn simpele koekjes, maar erg lekker en ze zien er zo leuk uit!

Voor het mooiste glazuur voeg je het citroensap echt druppel voor druppel toe, tot je een dik glazuur krijgt. Het moet niet te dun zijn, dan loopt alles eraf.


Ingrediënten voor ongeveer 25 stuks:
100 gr koude roomboter in blokjes
100 gr suiker
1 ei
200 gr bloem
Snufje zout
Glazuur:
150 gr poedersuiker
Citroensap (vers)

Bereiding:
Doe de boter, bloem, suiker en zout in een kom. Voeg het ei toe en wrijf alles met je handen door elkaar. Kneed het dan samen tot een samenhangend deeg, voeg eventueel een eetlepel koud water toe.

Verpak het deeg dan in een plastic zakje en leg een half uurtje in de koelkast. Maak er daarna bolletjes van ter grootte van een grote olijf. Verdeel elk bolletje in twee kleine bolletjes en rol die uit tot 2 slangetjes. Maak twee uiteinden aan elkaar vast en draai de slangetjes om elkaar heen. Verbind de uiteinden weer tot een kransje.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10-15 minuten op 175 graden (hetelucht 160) tot ze lichtbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Roer de poedersuiker steeds met een paar druppels citroensap tot je een dik glazuur krijgt dat net vloeibaar is. Dompel de kransjes daar met de bovenkant in en leg op een rooster om het glazuur hard te laten worden.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten