donderdag 19 januari 2017

Lunch: broodje boerenomelet


Ik probeer de laatste tijd wat andere dingetjes te verzinnen voor de lunch in het weekend. Ik kwam steeds op dezelfde broodjes uit en dat kan beter dacht ik. Deze Turkse broodjes kocht ik vorige week bij de Turkse bakker en ik maakte er kleine boerenomeletjes op, erg lekker! Vooral die zwarte nigellazaadjes op de broodjes geven net dat extra's aan het broodje. Maar gebruik gerust andere broodjes als je dat lekker vindt (of je hebt geen Turkse bakker in de buurt).

Zouden jullie meer lunchreceptjes willen zien?Ingredi├źnten voor 2 broodjes:
2 Turkse broodjes (of andere broodjes)
2 eieren
Half bakje champignons in plakjes of partjes
Halve prei in ringen
Zout en zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde bieslook
Handje rucola

Bereiding:
Klop de eieren los met wat zout en peper, bieslook en paprikapoeder. Fruit de champignons en prei in olijfolie met een beetje zout voor een paar minuten tot ze zacht zijn. Meng door de losgeklopte eieren. Verhit dan in een kleine koekenpan een beetje olijfolie en bak 2 omeletjes na elkaar. Serveer op de Turkse broodje smet wat rucola.

5 opmerkingen:

 1. Lieve Ellouisa, zou je eens een recept van een chocoladebroodje willen delen?? Zou echt top zijn! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja klopt, die bedoel ik precies. En dan met een recept voor bladerdeeg. Zou echt tof zijn als je dat een keer wil doen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga m op mijn lijstje zetten. Daar staan ook Croissantjes op, is een beetje hetzelfde deeg. Dus misschien doen ik ze wel samen een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat fijn :) Je hebt me nu al blij gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen