Roomkaasstengels



Ik maak eigenlijk te weinig hapjes, terwijl we ze wel lekker vinden. Vooral met bladerdeeg kun je alle kanten op. Deze roomkaasstengels maak je in een handomdraai en zijn heerlijk bij een soepje of op een buffettafel. Of neem ze mee naar je werk voor de lunch, of naar een picknick... wanneer je maar wilt dus. Je kunt ook kleine hapjes maken als borrelhapje. Ik gebruik hiervoor trouwens Paturain of Boursin, maar een andere roomkaas met kruiden kan ook prima.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 30 stuks:
1 pakje bladerdeeg (10 velletjes)
1 bakje Paturain of een klein pakje Boursin
Bakje zongedroogde tomaatjes
Oregano
1 eigeel

Bereiding:
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en snijd dan elk plakje in drie repen. Bestrijk elke reep met roomkaas en verdeel de zongedroogde tomaatjes in stukjes erover. Draai als een spiraal tot een stengel en leg op een bakplaat met bakpapier.

Klop het eigeel los met een paar druppels water en bestrijk de stengels ermee. Bestrooi met oregano en zet in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 20 minuten. Laat ze iets afkoelen en serveer ze dan meteen.

Reacties

  1. Ohhh,zeer zeker worden ze gebakken.
    Gewoon altijd lekker.

    Gr Hilda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten