Mosterdsoep


Mosterdsoep wilde ik al zolang maken, maar mijn man is er niet zo dol op. Dus wat doe je dan? Je maakt het als hij er een keer niet is :D De soep was erg lekker al zeg ik het zelf, ik heb hem helemaal zelf opgegeten (mijn zoontje is er ook niet dol op). Ik deed er lente-uitjes op, maar je kunt ook prei erbij doen (even bakken) of bijv. gerookte kipblokjes. Een simpele soep en met dit herfstige weer lekker verwarmend.



Ingrediënten voor 4 kommen:
50 gr roomboter
60 gr bloem
125 ml room
1 liter water
1 bouillonblokje kip, tuinkruiden of groenten (voor vegaversie)
2 el mosterd (ik gebruikte deze, maar een grove mosterd is ook lekker en leuk om te zien)
Zout en peper naar smaak
Lente-ui of prei voor de garnering

Bereiding:
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor met een houten lepel. Zet het vuur laag en laat zo'n 10 minuten garen terwijl je af en toe roert. Maak de bouillon van het water en bouillonblokje. Giet dan de bouillon bij het bloemmengsel en roer goed. Laat 10 minuten pruttelen. Zeef dit mengsel om alle klontjes eruit te halen en roer dan de room en mosterd erdoor. Nu mag je het niet meer koken. Breng op smaak met zout en zwarte peper en garneer met lente-ui of prei (eventueel even bakken).

Reacties

  1. Dank je wel voor het recept. Ga het binnenkort eens een keer proberen. Heb het ook nog nooit zelf gemaakt maar vind het wel lekker. Is het sterk van smaak of romig? Heb het eens in een hotel gegeten en die was zo heerlijk romig. Zalig. Hoop die nog eens na te kunnen maken! Ben benieuwd hoe dit recept smaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi! Hij is lekker romig inderdaad en heeft een gladde structuur. Echt n lekker soepje!

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten