Sesam-amandelkoekjes


Ik ruimde pas mijn kastje met bakspullen op en wat heb ik toch veel bakspullen, ongelofelijk! Ik kwam allerlei dingen tegen die ik al helemaal was vergeten. Zo heb ik veel koekjesstempels die ik ooit in Marokko kocht. Zo ook deze slakkenhuisjes die je op het deeg kunt drukken. Zo maak je van een simpel koekje toch iets leukers door er een leuk vormpje op te drukken. Maar voor dit recept kun je ook gewoon bolletjes of staafjes maken, eventueel indrukken met een vork.


Ingredi├źnten voor ongeveer 35 stuks:
140 gr roomboter
275 gr bloem
70 gr poedersuiker
50 gr sesamzaadjes, de helft gemalen en de helft heel
75 gr gemalen amandelen
1/2 tl bakpoeder
Extra:
2 el sesamzaadjes

Bereiding:
Meng bloem met poedersuiker, sesamzaadjes en amandelen. Doe de boter in blokjes erbij en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een eetlepel water toe als het te droog is.

Verdeel het deeg in staafjes van ongeveer 1 bij 3 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk hierin een stempel of druk er een vork op. Bestrooi met wat extra sesamzaadjes. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160 graden) voor 10-15 minuten goudbruin.

Reacties

 1. Ik wil even bij deze blog op de mokka schuimtaart reageren.
  Hmmmm,hij is zoo heel lekker.
  En ook de gesmolten chocolade over t schuim,wat blijft da de schuim mooi knapperig.

  Volgende x maak ik hem met mokka slagroom.

  Gr Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een Marokkaanse collega heeft voor mij uit Marokko koekvormpjes meegebracht. Zojuist dit recept gebruikt om simpele maar lekkere en mooie sesam-amandelkoekjes te maken.
  Je website inspireert me keer op keer om lekkere dingen te koken en te bakkrn.
  Thx!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen zeg!! Word heel blij van zulke berichtjes :D

   Verwijderen
  2. Wat leuk om te horen zeg!! Word heel blij van zulke berichtjes :D

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten