Chocolade paastaart


Pasen komt er weer aan en de winkels liggen vol paaseitjes! Ik ben er zelf niet megadol op, na een paar heb ik wel genoeg, maar mijn zoontje is er gek op. En de combinatie met deze brownietaart is echt perfect voor chocoholics! Een stevige chocoladebom met een ganache en 3 kleuren paaseitjes, het is gewoon bijna zonde om op te eten! Dit jaar zijn we trouwens met de pasen op vakantie, we vertrekken de donderdag ervoor voor 4 weken Spanje en Marokko! Voor mijn zoontje dus geen paasontbijt en paaseieren zoeken, maar wel lekker op vakantie!

Van de brownietaart maakte ik al eens een video, die je hier op mijn youtubekanaal kunt zien. Ik gebruikte nu alleen geen walnoten en 150 gr bloem i.p.v. 110 en bovenop de ganache geen walnoten, maar paaseitjes!


Ingredi├źnten voor een vorm van 20 cm:
3 eieren
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr bloem
1 tl bakpoeder
150 gr boter
120 gr pure chocolade
60 gr melkchocolade
Ganache:
90 gr pure chocolade
15 gr melkchocolade
90 ml room
ca. 300 gr paaseitjes (wit, melk en puur)

Bereiding:
Smelt boter met de chocolade in een steelpannetje. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Mix het botermengsel erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix erdoor. Schep in een ingevette springvorm van 20 cm en bak 40 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Bak hem zeker niet langer dan wordt hij droog!
Laat de taart afkoelen op een rooster en maak de ganache door de chocolade en room te smelten. Giet over de taart en garneer met gehalveerde paaseitjes.

Reacties

 1. ooohh dit ziet er echt te mooi uit, deze paastaart. Jammer dat pasen nu net voorbij is.Echt indrukwekkend fraai, ik ga het toch thuis proberen ook. Bedankt voor de inspiratie Ellouisa!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi,

   Dit ziet er heerlijk uit. Ik wil deze graag maken voor pasen maar ik wil een iets groter taart maken en ik vroeg me af of je wat tips hebt, hoe ik het moet berekenen. Ik heb ook een andere vraag wij wonen tijdelijk in Amerika en ik maak vaker gerechten van jou en ik merk met ovengerechten dat ondanks dat ik Celsius convert naar Fahrenheit het niet altijd overeenkomt met jouw recept, het gerecht of cake moet vaak langer in de oven blijven, heb jij een idee waar dat aan kan liggen?

   Alvast bedankt voor je moeite

   Nadia

   Verwijderen
  2. Hoi sorry ik zie het nu pas (liep een beetje achter met reageren). Heb je hem nog gemaakt? Voor een vorm van 24 of 26 cm kun je de meeste recepten verdubbelen of x1.5 doen, hangt af van het recept.

   Elke oven is weer anders, dus het is altijd even uitvinden hoe het bij jouw oven zit. Is het een elektrische oven of hetelucht?

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten