vrijdag 24 maart 2017

Glutenvrije pancakes / pannenkoeken met boekweit - foodblogswap


Jullie kennen het inmiddels vast wel, de foodblogswap (foodblogruil) elke maand. Ik mocht deze maand wat kiezen van de blog Tasteourjoy. In mijn blondies recept schreef ik al hoe ik dankzij die blog een betere versie vond van dat recept. Maar ook het meest bekeken recept van de blog, de gezonde kwarkbol met appel en rozijnen lijkt me erg lekker. Die ga ik zeker nog eens maken, in kleine vormpjes! En zie ik nou net dat deze citroen cheesecakebars erop staan?! Die gaan ook bij mijn favorieten! Oh en deze salade gaat dit voorjaar of deze zomer zeker op tafel komen, ziet er zo goed uit. 

Uiteindelijk koos ik trouwens voor de boekweitpannenkoeken. Ze zijn glutenvrij en dat kwam goed van pas met mijn voornemen om meer glutenvrije recepten te delen met jullie. Daarnaast wilde ik gewoon wel eens boekweit proberen, nog nooit gegeten! Het proeft een beetje nootachtig en je proeft wel verschil met gewone pancakes, maar ze zijn erg lekker! Mijn zoontje heeft er ook van gesmuld. Wel vond ik dat ze wat vullender zijn, dus na 2 pancakes zaten wij al vol. De combinatie met appel en rozijnen is trouwens zo lekker, kaneel en poedersuiker erover en smullen maar!


Ingredi├źnten voor 8 pancakes van 18 cm:
300 ml melk
150 gr boekweitmeel
2 el suiker
2 eieren
Snufje zout
1 tl bakpoeder
Zonnebloemolie om te bakken
1 appel
Handje rozijnen
Kaneel en poedersuiker

Bereiding:
Doe de rozijnen in een bakje met warm water om te weken.

Klop de eieren met de melk los. Klop dan boekweitmeel, zout, bakpoeder en suiker erdoor tot een glad beslag. Schil de appel en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd in 8 dunne ringen. Knijp de rozijnen uit.

Neem een kleine koekenpan van 18 cm en verhit er wat zonnebloemolie in. Leg in het midden een appelring en wat rozijnen er omheen. Giet of schep er dan beslag over tot het bedekt is (niet te veel!). Bak een aantal minuten op laag vuur (tussen laag en middel in). Als de bovenkant steviger is, maar nog niet opgedroogd, draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant nog 1 minuut. 

Serveer met kaneel en poedersuiker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten