Spritsen - Ellouisa bakt Hollands

Ellouisa bakt Hollands!

Degenen die mij volgen op instagram, zagen ze al voorbij komen, deze zebraspritsen. Ik maakte ze tijdens een workshop van Heel Holland bakt winnares Annemarie. Dat was een superleuke workshop waarbij ik ook haar bakboek meekreeg. Een review daarvan volgt nog! Maar nu deel ik alvast het recept van deze heerlijke zebraspritsen. Het deeg is simpel te maken, maar je moet wel even kracht zetten bij het spuiten. Bij de workshop hadden we grote spuitmondjes (en grote spritsen), maar mijn spuimondje 1m van Wilton (bestel hier) is wat kleiner en dan is het flink drukken! De truc is om de spuitzak zo strak mogelijk op te rollen aan het uiteinde. Mijn camera was helaas leeg, dus een filmpje heb ik nog niet. Zouden jullie die willen?Ingredi├źnten voor 15-20 stuks:
210 gr roomboter op kamertemperatuur
Half vanillestokje of 2 tl vanillesuiker
125 gr fijne kristalsuiker
1 eigeel
250 gr bloem
Snufje zout
2 tl cacao

Bereiding:
Zorg ervoor dat de boter echt zacht is, maar niet gesmolten. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Meng door de boter en voeg ook de suiker, eigeel, zout en bloem toe. Meng tot een zacht soepel deeg. Verdeel in twee gelijke delen. 

Neem een spuitzak en doe daarin een stervormig spuitmondje (ik gebruik 1m van wilton). Draai goed strak dicht en spuit zigzagbaantjes van ongeveer 6-7 cm op een bakplaat met bakpapier. Voeg dan aan de rest van het deeg cacao toe en kneed goed door tot een egale kleur. Doe in een andere spuitzak met een zelfde spuitmondje. Spuit tegen de lichte baantjes nu donkere zigzagbaantjes.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 15-18 minuten.  Laat ze afkoelen op een rooster.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten