woensdag 5 april 2017

Donut tiramisu met aardbeien


Ik liep al een tijdje met dit idee, een tiramisu met donuts in plaats van lange vingers en wat is het lekker geworden zeg! Ik ben stiekem dol op de donuts van AH, ook al ben ik normaal gesproken niet van de koekjes uit de winkel. Deze zijn zo lekker zacht! En in een tiramisu zijn ze echt zo heerlijk! Ik heb nu een combi met aardbeien gemaakt, maar een traditionele tiramisusmaak met koffie lijkt me ook erg lekker. Of chocolade! En je kunt de tiramisu ook in een schaal maken trouwens, je hoeft niet perse glazen te gebruiken.


Ingredi├źnten voor 3 flinke glazen:
200 ml slagroom
125 gr mascarpone
5 minidonuts (AH)
50 ml melk
2 el poedersuiker
250 gr aardbeien

Bereiding:
Snijd de donuts in grove stukken. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en mix dan de mascarpone erdoor. Snijd de aardbeien in stukjes en bewaar een paar mooie voor de garnering.

Doe in de glazen eerst een schepje room. Dompel dan 3 stukken donut heel kort in de melk, laat uitlekken en leg op de room. Verdeel er wat aardbeienstukjes over en doe er dan weer wat room, stukken donut en aardbeien op. Garneer met een paar mooie gehalveerde aardbeien.

5 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee om tiramisu met donuts te maken. Het ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor de traditionele versie, de donuts in koffie doen en dan laten uitlekken ipv melk?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit lijkt me superlekker! Ik ben ook dol op donuts, deze ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen