Spiderman traktatie met soepstengelVorige week werd mijn zoontje alweer 5 jaar oud! Samen hebben we op Pinterest gekeken naar de traktatie die hij zou gaan uitdelen op school en hij vond deze Spiderman traktatie de leukste. Dan kon hij ook zijn spiderman t-shirt en pet op doen, helemaal goed! Zoals met alle traktaties ben je er toch langer mee bezig dan je dacht, maar het resultaat is dan ook echt heel leuk. Heb er veel complimenten over gehad! Wil je nou een meisjes-versie, dan kun je natuurlijk de chocolade vervangen door witte chocolade, roze spikkels gebruiken en in plaats van een spidermanafbeelding een bloem nemen of een unicorn, regenboog, noem maar op.

Oh en koop voldoende pakken soepstengels, want vaak is een deel van de stengels al gebroken in het pak!

Wil je een video zien van hoe je ze maakt? In deze reel op mijn instagramaccount laat ik het zien!


Wat heb je nodig voor 40 stuks?
40 soepstengels
200 gr pure of melkchocolade
1 tl zonnebloemolie
Rood-wit-blauwe spikkels (bijv. hier)
Plastic folie op rol (bijv kruidvat)
Rood of blauw lint (bijv. bij dailystyle.nl, blokker of action)
40 afbeeldingen van spiderman (zie onder)

Hoe maak je ze?
Doe de chocolade in een schaal of pannetje met de olie erbij. Zet deze op een kleinere pan met een laagje water erin. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de chocolade rustig smelten en roer dan glad.

Neem een soepstengel en smeer die voor 3/4 in met chocolade (ik heb dit gedaan met een siliconen kwastje). Leg op een grote plank of bakplaat met bakpapier erop. Strooi er spikkels over en laat de chocolade hard worden in de koelkast. Werk zo alle soepstengels af.

Ondertussen kun je de afbeeldingen van spiderman printen. Kopieer en plak deze afbeelding in een worddocument en kopieer dan 40 keer. Print uit, plak op karton en knip dan uit. Schrijf achterop de naam en leeftijd van je kind. Maak er met een perforator een gaatje in.

Knip lintjes van ongeveer 10 cm en stroken plastic folie van 9 bij 35 cm. Neem dan een soepstengel en leg op een strookje folie. Vouw er omheen en plak dicht (in het midden en de onderkant omhoog vouwen). Neem een lintje en doe door een gaatje in een van de afbeeldingen en bindt daarmee de bovenkant dicht.Reacties

  1. Kun je het ook een dag van te voren maken en bewaren en moet het dan in de koelkast blijven of ? Wil deze namelijk a.s zondag maken ivm dat me zoontje 6 word en vind ze echt super gaaf šŸ˜

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten