Spinaziebites met filodeeg


Ik maakte gisteren baklava met filodeeg en ik had nog deeg over. Daar besloot ik deze spinaziebites van te maken. Mini filobakjes met een vulling van spinazie en feta. Superlekker en ook nog eens makkelijk te maken! Wat misschien nog wel lekkerder zal zijn, is om er gebakken kipblokjes in te doen. Ik gebruikte nu trouwens mijn mini muffinbakblik van Wilton, die kun je hier kopen.

Daarmee heb je echt minihapjes, maar je kunt ook een gewone muffinbakplaat gebruiken, dan zijn ze wat groter.

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Ingrediënten voor 30 stuks:
225 gr diepvriesspinazie
2 el mascarpone
100 feta of Turkse witte kaas
1 kleine ui
1 teentje knoflook
Zout en peper
2 eieren
Ongeveer 6-8 grote vellen filodeeg
125 gr roomboter
2 el olie

Bereiding:
Snipper de ui en bak in wat olijfolie met het teentje knoflook, wat zout en peper. Voeg de spinazieblokjes toe en laat ontdooien. Lek uit in een zeef. Klop de eieren los met de mascarpone en wat zout en peper. Verkruimel de feta/Turkse kaas en meng erdoor. Ook de spinazie erbij doen.

Laat dit goed afkoelen. Smelt ondertussen de boter met de olie en smeer je muffinholtes in. Snijd de filodeegvellen door de helft en leg 3 vellen op elkaar. Snijd er vierkantjes van 5 bij 5 cm van. Voor elke holte gebruik je 1 stapeltje met 3 velletjes. Smeer de allemaal in met een beetje botermengsel en bedek de holtes hiermee.
Schep in elke holte wat spinazievulling en bak de bites op 200 graden (hetelucht 180) voor ongeveer 15-20 minuten mooi goudbruin en gaar.


Reacties

  1. Zijn deze koud nog lekker Ellouisa? Of is er een manier om ze opnieuw op te warmen oid? Wil ze graag van te voren maken namelijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten