Browniecupcakes met vanilletopping


Een tijdje geleden ontving ik deze toppers van Caketoppersenzo en het kwam er maar niet van om ze te gebruiken. Ik moest een cupcake verzinnen die past bij de snorretjes en niet al allerlei garneringen bovenop had. Het werden deze browniecupcakes met een vanilletopping. De cupcake is echt een brownie en de topping maakte ik met slagroom en kloppudding van dr. Oetker. Dat was een probeersel (ooit ergens gelezen), maar pakte goed uit! De room wordt lekker stevig en krijgt in dit geval een leuk geel kleurtje. Met andere smaken krijg je een ander kleurtje. Je hebt verder geen klopfix of iets dergelijks nodig, het is al stevig genoeg! Dit ga ik vaker gebruiken dus.

Op caketoppersenzo vind je nog meer leuke toppers voor taarten en cupcakes, zoals deze met eid mubarak of deze hartjes. Deze snorretjes die ik heb gebruikt zijn leuk voor een mannenverjaardag of bijv voor een geboortefeest van een jongetje.


Ingrediënten voor 12 stuks:
60 gr pure chocolade in stukjes
150 gr roomboter
150 gr bruine basterdsuiker
100 gr bloem
2 eieren
Snufje zout
Topping:
200 ml slagroom
Half pakje Dr. Oetker kloppudding

Bereiding:
Smelt de boter met de chocolade au bain marie. Roer het goed glad. Mix de eieren ondertussen met de suiker even door. Voeg dan het chocolademengsel toe en mix erdoor. Voeg bloem en zout toe en meng tot een glad beslag. Bedek je muffinbakplaat met papiertjes en schep in elk papiertje wat van het browniebeslag. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 20 minuten. Laat ze daarna afkoelen.

Meng de slagroom met het puddingpoeder en klop dit stijf. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje (ik gebruik het mondje 1M van Wilton, kun je hier bestellen) en spuit mooie toefjes op je cupcakes. Garneer met een leuke topper.

Dit artikel is een samenwerking met caketoppersenzo, meer informatie hierover lees je in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten