woensdag 26 juli 2017

Nutellabroodjes met maar 3 ingrediënten - foodblogswap


Tijd voor de foodblogswap van juli! Ik mocht voor de 2e keer kiezen van de blog Foodquotes van Simone. Ik maakte van haar al eerder deze zelfgemaakte Pim's. Ook nu koos ik iets zoets, deze supersimpele Nutellabroodjes met maar 3 ingrediënten. Echt zo lekker en in 2 minuten staan ze in de oven. Na 20 minuutjes bakken heb je heerlijke broodjes, bijv. voor je ontbijt. Ik maakte ze als tussendoortje bij de koffie of thee bijv. Ook erg lekker! 

Ik wil trouwens de dadeltaart ook nog steeds een keer maken hoor!

Ingrediënten:
3 eetlepels Nutella
8 plakjes roomboter bladerdeeg
1 losgeklopt eigeel

Bereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg dan twee rijen van 4 naast elkaar, iets overlappend. Druk of rol het deeg vast aan elkaar. Bestrijk de helft van de deegplak met Nutella (zie de foto's in het recept van Simone) en vouw dan het deeg dubbel. Druk de randjes aan.

Snijd repen van 1.5 cm breed en draai de repen aan ieder uiteinde een andere kant op tot je een spiraal krijgt. Vouw er dan een rond broodje van (losjes) en leg op een bakplaat met bakpapier.

Bestrijk met eigeel en bak ze 15-20 minuten op 220 graden (hetelucht 200) tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen voor het serveren of serveer ze lauwwarm. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten