Chocoladefudge met pecannoten en kokos



Ik maakte deze fudge alweer een tijd geleden, maar op de een of andere manier was ik de foto's kwijt geraakt. Ze stonden in een ander mapje en nu heb ik ze dus weer teruggevonden. Het is echt supersimpel om te maken en zo lekker! Je kunt er altijd nog wat bij doen, andere nootjes, cornflakes, rozijnen of andere gedroogde vruchten, wat je maar wilt! En als je het in een kleinere vorm doet krijg je een wat dikkere fudge, die je bijv. in blokjes kunt snijden. 


Ingrediënten:
80 gr pure chocolade
80 gr melkchocolade
250 gr pindakaas (met nootjes)
125 gr honing
60 gr roomboter
150 gr havermout
150 gr kokos
100 gr gehakte pecannoten
50 gr witte chocolade

Bereiding:
Smelt de chocolade met de boter, pindakaas en honing. Meng goed door elkaar en voeg dan de havermout en noten toe. Houd 1 el kokos en 1 el noten apart en meng de rest er ook door. Bedek een 20x20cm vorm met bakpapier en stort hierin het mengsel. Druk glad met de achterkant van een lepel of een spatel. Bestrooi met kokos en wat pecannoten en druk een beetje aan. Smelt de witte chocolade en sprenkel over de fudge. Laat in de koelkast opstijven in ongeveer een uur.

Snijd dan in vierkantjes.



Reacties

  1. Salamu alaykum Ellouisa, bedankt voor al het lekkers op je website. Ik wil deze koekjes in een vormpje doen en zo laten opstijven in koelkast. Smelt het koekje snel? Wil het namelijk meenemen op bezoek bij familie.
    Groetjes, Saf

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Salaam meid neehoor dat valt wel mee.hij wordt wel zachter dus je kunt t evt bij je bezoek nog even inde koelkast doen

      Verwijderen
  2. Wat heb ik zin om dit recept te maken! Alleen lust ik geen kokos. Wat kan ik erin doen om dit te vervangen? Of kan ik van een ander ingrediënt meer erin doen, zoja hoeveel meer? Alvast bedankt voor je antwoord en je recept!

    Groetjes,
    Natascha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi hoi,

    Hoe lang blijven deze koekjes goed in de koelkast? En kan ik het recept verdubbelen? Bedankt alvast!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten