Zelf karamel maken


Ik heb nu een aantal keer zelf karamelsaus gemaakt en de eerste keren was er steeds wat mis, meestal was de kleur te donker en dat smaakt aangebrand. De laatste keer lukte het echter perfect, was zo blij! Dus dan is het nu tijd om het recept met jullie te delen. En wees gerust, dat het de eerste keren niet goed lukt, hoort erbij. Belangrijkste tip die ik kan geven, laat de suiker en het water niet te bruin worden. Een kleur als deze honing is donker genoeg om de room en boter toe te voegen:Afbeeldingsresultaat voor honing
Deze saus kun je vervolgens gebruiken voor zoveel dingen! Een taart, cheesecake of cake garneren. Wat over cupcakes met botercreme sprenkelen of serveren bij ijs of in je latte of milkshake.

Ingredi├źnten:
100 gr kristalsuiker
30 ml water
100 ml slagroom
15 gr roomboter

Bereiding:
Doe suiker en water in een steelpan met dikke bodem. Roer door elkaar en zet op middelmatig vuur. Zodra het op het vuur staat niet meer roeren! Laat de suiker smelten in het water en draai dan het vuur hoger. Blijf erbij, maar roer niet, dan gaat de suiker kristalliseren! Laat op het vuur staan tot de suiker lichtbrunin kleurt. Niet donkerbruin, dan wordt het bitter. Dat duurt een aantal minuten. Schenk dan de room erbij en roer meteen heel goed. Let op dit spettert! Voeg dan de bote rtoe en roer tot de boter is gesmolten en je een gladde saus hebt. Laat afkoelen in de koelkast tot hij wat dikker is.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten