3x wraphapjesWraphapjes zijn overal erg populair, makkelijk en snel te maken en je kunt eindeloos variëren. Maar je gelooft het niet, ik had ze nog nooit gemaakt! Voor oud&nieuw besloot ik daarom 3 versies van deze hapjes te maken en ze smaken alledrie heerlijk. Heb je nog tijd voor vanavond en is de supermarkt nog open (hier tot 17:00 uur), race dan nog even snel naar de winkel voor wat ingrediënten en zet ze vanavond ook op tafel! Ik maakte 3 versies: zalm--roomkaas-komkommer, roomkaas-kipfilet-geroosterde paprika en hummus-gegrillde courgette-geroosterde paprika. 


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!
Ingrediënten voor 6 tortilla's (ong. 30 hapjes):
6 tortillawraps
1 bakje Paturain
200 gr gerookte zalm
200 gr kipfilet (broodbeleg)
4 el hummus (kan ook pompoenhummus bijv)
1 courgette
Halve komkommer in repen van een halve cm bij 8 cm
3 geroosterde paprika's (pot)
Handje rucola

Bereiding:
Neem steeds twee tortilla's per soort. Voor de zalmversie bestrijk je de wraps met Paturain, beleg met de plakjes zalm en verdeel er wat rucola over. Leg onderaan een paar dunne repen komkommer en rol de wraps strak op. Verpak in aluminiumfolie.
Voor de kipfiletversie bestrijk je de wraps met Paturain, beleg met plakjes kipfilet en verdeel er reepjes geroosterde paprika over. Rol strak op en verpak in aluminiumfolie.
Voor de hummusversie grill je eerst de courgette. Maak lange plakken met een kaasschaaf en bestrijk met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill op een grillpan gaar (of eventueel 10 minuten in een oven van 200 graden). Bestrijk je wraps met hummus, beleg met de courgetteplakjes en verdeel er wat reepjes geroosterde paprika over. Rol strak op en verpak in aluminiumfolie.

Leg de aluminiumrollen minimaal een uur in de koelkast en snijd dan in plakjes van ca. 2 cm.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten