Bladerdeegkerstboom


In mijn overzicht met 10 hapjes voor een kerstdiner zagen jullie al de nutellaboom van bladerdeeg staan. Ik maakte hem vorig jaar voor school, maar dan met appelflapvulling en je kunt ontelbaar veel kanten op met bladerdeeg dus ook met deze boom. Maak eens een hartige boom bijv.

Ingredi├źnten:
2 pakjes bladerdeeg
2 appels
2 el suiker
1/ tl kaneel
1 eigeel 

Bereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en maak ondertussen de vulling door de appels te schillen, klokhuis te verwijderen en ze heel fijn te snipperen. Meng met suiker en kaneel. 

Leg 5 plakjes bladerdeeg onder elkaar en leg daarnaast nog eens 5 plakjes onder elkaar. Laat alle plakjes elkaar net overlappen. Rol er met een deegroller over zodat het een deeghaak wordt. Snijd daaruit een grote kerstboom en houdt het overtollige deeg even apart. Verdeel de appelvulling over de kerstboom.

Maak van het andere pakje bladerdeeg een zelfde boom en leg die op de boom met appelvulling. Druk goed aan en snijd dan repen van ongeveer 1.5 cm tot net iets van het midden. Draai dan elke reep een paar keer rond:
(Foto van Flair.be)

Bestrijk de bovenzijde met losgeklopt eigenlijk en bestrooi met nog wat suiker. Van het overgebleven deeg kun je nog kleine koekjes maken. Steek er sterretjes uit en bestrijk die ook met eigenlijk en bestrooi met suiker.

Bak de kerstboom in een voorverwarmen oven van 220 graden (heteluchtoven 200) goudbruin en gaar. 

Reacties

  1. Super leuk zeg!!! Moest 3 gerechten maken voor alle 3 de kids! deze komt er zeker bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk voor het jerst diner... ik doe er dan choco pasta in en m&m s boven op alsof het kerst ballen zijn....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten