Carrotcake tulband


Op mijn blog stond al een carrotcake recept, maar deze versie in een tulband is net een beetje anders. Net zo lekker trouwens! Ik maakte hem met walnoten, die we zelf geraapt hebben in september (we hadden 5 kilo!), maar pecannoten zijn ook heel lekker bij carrotcake.
En de combinatie van de iets zurige roomkaas met de zoete cake is zo lekker! Wat ook nog lekker is, om dat koekkruiden toe te voegen naast de kaneel.


Ingrediënten:
4 eieren
400 gr suiker
250 ml zonnebloemolie
275 gr bloem
1 zakje bakpoeder
2 tl kaneel
200 gr geraspte wortel
100 gr gehakte pecannoten of walnoten
Topping:
200 gr Philadelphia of andere roomkaas
1 el melk
4 el poedersuiker
 1 el vers sinaasappelsap
50 gr grof gehakte pecannoten of walnoten

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker en de olie. Voeg bloem, bakpoeder en kaneel toe en mix goed. Schep dan de wortel en noten erdoor. Schep in een ingevette tulbandvorm (ik vet tegenwoordig in met een mengsel van 1 tl zonnebloemolie, 1 tl zachte boter en 1 tl bloem, werkt perfect!). Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 45 minuten (kan iets langer zijn).

Laat de tulband 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna uit de vorm op een rooster. Klop voor de topping de roomkaas los met de melk, poedersuiker en sinaasappelsap. Garneer de tulband hiermee en bestrooi met gehakte noten.

Reacties

Populaire recepten