Snickers cheesecakejes


Met mijn basisrecept voor cheesecakejes kun je alle kanten op. Ik maakte ze al met aardbeien en slagroom, met frambozenswirl, met oreokoekjes en nu dus als snickers cheesecakejes. De bodem is van bastogne, dan een cheesecakelaag, een ganache van melkchocolade en zelfgemaakte karamel. Je maakt ze af met wat pinda's. Een errug lekkere combinatie! Volgende keer ga ik ook nog wat stukjes mini snickers door het cheesecakebeslag doen denk ik! In de video zie je hoe makkelijk ze te maken zijn en je kunt dus variëren met de smaken die jij lekker vindt! Wat denk je van bosvruchten, kersenvlaaivulling of karamel? 

Oh en het recept is trouwens ook goed voor een grote cheesecake, voor een vorm van 20 cm.
Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingredienten voor 12 stuks:
8 fijngemalen bastognekoekjes
50 gr gesmolten roomboter
300 gr philadelphia naturel
1 tl vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
80 gr suiker
1 el bloem
50 gr gesmolten roomboter
2 eieren
Ganache:
150 gr melkchocolade
100 ml slagroom
Karamel:
Ongezouten pinda's

Bereiding:
Meng de bastognekoekjes met 50 gr gesmolten boter. Klop de philadelphia los en mix er dan de eieren, bloem, gesmolten boter, suiker en vanillesuiker of extract door. Mix tot je een mooi romig beslag hebt en doe het in een maatbeker. Neem een muffinbakplaat en bedek met muffinpapiertjes. Verdeel het koekjesmengsel over de papiertjes (ong 1 grote eetlepel per vormpje). Druk goed aan, bijv. met de onderkant van een klein glaasje of met een lepel.Giet dan in elk vormpje wat beslag.Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden (hetelucht 150). 

Zet de oven daarna uit en laat ze er 10 minuten in staan. Laat daarna buiten de oven een uurtje afkoelen en nog een uurtje in de koelkast.

Smelt voor de ganache de chocolade en de room op heel laag vuur en roer goed door elkaar. Schep op elk cheesecakeje wat van de ganache en smeer mooi uit over de bovenkant. Laat dit een half uurtje in de koelkast opstijven terwijl je de karamel maakt. Schep op elk cheesecakeje een mooie lepel karamel in het midden en zorg dat je een mooie cirkel krijgt. Strooi er wat pinda's op en laat nog wat opstijven in de koelkast.

Reacties

  1. Wauw! Die zien er echt heel mooi en lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze waren heel lekker, alleen ik heb ze tot ca 40 min gebakken, want ze waren wit en erg plakkerig van binnen na 20 min.. Of hoort het zo bij de cheesecake?
    De caramel was heel erg lekker, maar het liep helemaal over de randen (ook in de koelkast), en ik heb het niet helemaal tot de randen opgesmeerd, en de karamel was ook niet te duun.. Moet je dan een heel klein rondje opdoen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten