zaterdag 6 januari 2018

Traktatie: donutmannetjes


Mijn zoontje en ik hebben zo gelachen om deze donutmannetjes. Die wenkbrauwen maken dat ze een beetje boos kijken en die tong erbij, hij vond ze geweldig! Ze zijn leuk om te trakteren of op een kinderfeestje te serveren. Ik heb nu grote donuts gebruikt, maar die mini's zijn ook prima, zeker voor kinderen. Als oogjes kun je die eetbare oogjes gebruiken die je kunt bestellen bij bijv. de Leukste Taartenshop, maar ik had die niet meer en heb de decoratiestiften van Dr. Oetker gebruikt. Dat gaat ook prima, daar maak je ook de wenkbrauwen mee. 

Wat heb je nodig voor 10 stuks:
10 gesuikerde donuts
15 zure aardbeienmatjes (deze korte)
10 satéprikkers (bij voorkeur met zo'n brede onderkant, die zijn steviger)
(evt. 20 eetbare oogjes)

Hoe maak je ze:
Knip de aardbeienmatjes aan een uiteinde mooi rond als een tong. Vouw door de donuts heen als een tong. De overgebleven 5 matjes snijd je door de helft en prik je zigzag-gewijs op een satéprikker. Prik die dan door de donut en tong heen vast in je donut. Versie je donut met oogjes en wenkbrauwen en klaar ben je!

4 opmerkingen:

  1. Wat ziet dat er tof uit! Ik ga het onthouden voor mijn nichtjes en neefjes! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor het leuke idee! Ik heb het als traktatie voor de klas gegeven als mijn zoontje jarig was. De kinderen waren gek op die mannetjes! Ik heb zelf donuts gemaakt, aardbeienmatjes gekocht en eetbare oogjes in de Wibra gekocht. Was mijn zoontje fier om zo'n traktatie mee naar school te nemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super traktatie wij gaan ze ook maken. Zijn het gewone donuts of mini's?

    BeantwoordenVerwijderen