Frittata met zoete aardappel en spinazie


Deze frittata zag ik eens in een programma van Jamie Oliver, ik zocht zijn recept op en veranderde er wat kleine dingetjes aan. Het is een heerlijke combinatie, het zoete van de aardappel en het zoute van de feta. Ik maakte hem trouwens in een ovenschaal, maar heb je een ovenbestendige koekenpan, dan is dat nog handiger!

Oh en omdat er steeds meer naar gevraagd wordt: wil je er een koolhydraatarme versie van maken, neem dan geen zoete aardappel, maar pompoen! De spinazie, kaas en eieren zijn wel al koolhydraatarm, dus kan prima.


Ingrediënten:
5 eieren
2 el melk
300 gr verse spinazie
1 teentje knoflook
1 zoete aardappel (of ca 250 gr flespompoen)
Zout en zwarte peper
Snufje paprikapoeder
50 gr vers geraspte jong belegen kaas
50 gr feta of (Turkse) witte kaas

Bereiding:
Leg de zoete aardappel in een braadslede of ovenschaal en wrijf hem in met zout en peper. Laat hem poffen in de oven: 45 minuten op 200 graden (180 hetelucht) of tot hij zacht is als je erin prikt. Laat hem afkoelen tot je er met je handen grove stukjes van kunt maken.

Doe de spinazie met wat olijfolie, zout en peper in een koekenpan of wok en laat slinken. Klop de eieren los met de melk, de geraspte kaas en de helft van de feta (in brokjes). Neem een ovenschaal en verdeel hierin de spinazie en zoete aardappel (of doe het in je ovenvaste koekenpan). Giet de eieren erover en zet voor een kwartier in een voorverwarmde oven van 190 graden (hetelucht 175). Bestrooi met de overgebleven feta.

Reacties

  1. Moet je als je in plaats van zoete aardappel pompoen gebruikt daar nog wat mee doen voordat je het in de ovenschaal doet? En hoeveel melk gebruik je? :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marloes

      Die moet je net als de zoete aardappel ook eerst even poffen/roosteren in de oven. Ik heb de hoeveelheid melk toegevoegd.

      groetjes ellouisa

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten