Paasbrownies


Deze leuke brownienestjes maakte ik alweer een week geleden met mijn zoontje. Alleen door drukte nog niet aan toegekomen om ze te plaatsen. Ik ben nog op tijd voor pasen gelukkig! Ze zijn leuk als gebakje, maar ook voor het paasontbijt op school of thuis zijn ze erg leuk. Ik maakte ze in een mini muffinbakplaat, bijv. deze van Wilton. De paaseitjes kocht ik bij Kruidvat.

Mijn zoontje vond het heel leuk om samen met mij te maken, dus ook nog eens leuk om samen met je kind(eren) te doen!


Ingredi├źnten voor 18 mini's of 10 gewone:
185 gr pure chocolade
185 gr roomboter
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
175 gr suiker
110 gr bloem
Extra:
Mini paaseitjes naar keuze
25 gr pure chocolade

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden (hetelucht 160) en vet je (mini)muffinbakplaat in met boter. Laat boter en chocola smelten in een pannetje of magnetron. Klop in een kom de eieren met suiker en vanillesuiker. Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het door het ei-mengsel roert. Voeg daarna de bloem toe en klop tot je een glad beslag hebt.

Schep in iedere holte van je bakplaat wat beslag, ongeveer tot 2/3 hoogte. Bak de brownienestjes dan ongeveer 15 minuten. Ze zijn goed als de bovenkant droog is, maar ze nog iets vochtig zijn vanbinnen. Stort ze meteen na het bakken op een rooster. Druk dan met de houten steel van een pollepel in het midden een holte in elk brownietje. Laat ze zo afkoelen.

Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron en bestrijk elk brownienestje met een beetje chocolade. Verdeel daarover de eitjes (3 per nestje) en laat de chocolade hard worden. Bewaar ze in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten