Citroen-kokostaart


Een lekkere zomerse taart is dit! Of een lentetaart, wat je wilt. In ieder geval een frisse combinatie van citroencake met een roomvulling en verse kokossnippers. Die koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Ik rooster ze heel kort voor extra smaak en wat knapperigheid. Ook lekker om door je granola te doen trouwens, die maak ik ook elke zondag voor de rest van de week en morgen ga ik deze kokossnippers erbij doen.

De cake is mijn basisrecept voor cake, gebaseerd op zonnebloemolie. Dat is handig als je de taart in de koelkast bewaart, dan wordt de cake niet hard en droog, maar blijft lekker zacht! Heb wel de melk vervangen door citroensap. Dit recept is trouwens voor een vorm van 20 cm, dan krijg je een mooi hoog taartje. Wil je een vorm van 24 of 26 cm gebruiken, doe het recept dan x1.5.


Ingrediënten:
Rasp en sap van 1 citroen
Vulling:
200 ml slagroom
100 gr mascarpone
3 el poedersuiker
1 zakje klopfix slagroomversteviger
Extra:
50 gr kokossnippers

Bereiding:
Mix de suiker met de eieren en olie kort. Voeg dan bloem, bakpoeder, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een glad beslag. Giet in een ingevette vorm van 20 cm en bak op 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 50-60 minuten. Laat daarna afkoelen en verwijder de vorm.

Klop voor de vulling de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker. Mix de mascarpone erdoor tot een dikke room. Snijd de cake in 3 lagen en vul elke laag met 1/3 van de room. Het laatste 1/3 deel gebruik je voor de zijkanten en bovenkant. 

Rooster de kokossnippers 5 minuten op 180 graden (blijf erbij, ze verbranden snel). Laat ze afkoelen en garneer je taart ermee.

Reacties

  1. Ik heb een vraag heb de cake gamaakt met citroensap ipv melk. Hij was alleen best compact de cake. Kan het kwaad om er toch melk toe te voegen. Zakt het taartje dan niet in?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vond over heerlijk lekker dessert om bij de brunch of bij koffieklets of tussen doortje te geven

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten