Pastasalade met rucola en tomaatjes - foodblogswap


Deze maand ben ik een beetje vroeg met de foodblogswap, omdat ik bijna op vakantie ga! Ik mocht deze keer wat kiezen van de blog sandrakookt.nl, een blog van, je raadt het al, Sandra. Ik dacht eerst voor de schuimlollies te gaan, maar in de drukte van vakantievoorbereidingen koos ik uiteindelijk toch voor de pastasalade met rucola. Een simpele combinatie met weinig ingrediënten, maar erg lekker! Ik wilde eigenlijk ook de tomaatjes zelf drogen, maar weer diezelfde drukte gooide roet in het eten. Maar dat is iets wat ik zeker nog ga doen! Net als de schuimlollies trouwens :-)

Al met al een heerlijke en simpele salade die ideaal is op een zomerse dag als vandaag!


Ingrediënten:
200 gr farfalle (vlinderpasta) of andere pasta
Zout
1 zakje mini mozzarella bolletjes
1 bakje zongedroogde tomaatjes (of maak ze zelf)
Handje rucola
Olijfolie
Balsamico azijn 
Italiaanse kruiden

Bereiding:
Kook de pasta volgens de verpakking gaar in water met zout. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken. Meng met de tomaatjes (+ de olie!), mozzarellabolletjes en rucola. Meng er nog wat olijfolie, balsamico, zout en Italiaanse kruiden naar smaak door.

Reacties

Populaire recepten