Slawraps met bulgur en kipköfte


De lente is er hoor, eindelijk wordt het wat zachter en van het weekend zelfs rond de 20 graden en zonnig! Heerlijk! De lente is echt mijn favoriete seizoen, niet te heet en je kunt fatsoenlijk in de zon zitten zonder het bloedheet te krijgen. Dit gerechtje is echt een lente gerechtje: slawraps met kipköfte. Het idee zag ik bij Daliskitchen en ik maakte er mijn eigen versie van. Het is een ideale manier om je kinderen sla te laten eten trouwens, mijn zoontje eet dat niet zo graag, maar op deze manier wel! De kleine kropjes sla koop ik meestal bij Lidl, daar zijn ze lekker voordelig. En elk blaadje sla vul je met wat bulgursalade, daarop en kipspiesje en nog wat yoghurtdressing erover. Jammie!


Ingrediënten:
250 gr kipfilet of kippendijfilet
1 sjalotje
Klein teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl zwarte peper
1 tl zout
Mespuntje komijn
1 tl tomatenpuree
Paar takjes verse platte peterselie
Voor de salade:
150 gr bulgur
150-200 ml kokend water
Zout en peper naar smaak
Halve komkommer
1/2 rode puntpaprika
3 tomaten
1 kleine rode ui
Sap van een halve citroen
Olijfolie
Paar takjes verse platte peterselie, fijngehakt
2 kropjes mini romaine sla
Dressing:
3 el Griekse yoghurt
1 el volle yoghurt
1 el mayonaise
1 el bieslook
1 tl citroensap
Zout en peper

Bereiding:
Doe de kipflet in een keukenmachine met het sjalotje, tomatenpuree, knoflook en de kruiden. Maal het tot een gehakt. Vorm er ongeveer 8 staafjes van en plak die op een satéstokje. Grill ze op een grillpan/plaat of bak ze in een koekenpan mooi gaar.

Maak ondertussen de salade door de bulgur te mengen met een snufje zout en dan in kokend water te weken. Ik neem eerst 150 ml en laat dat weken. Als de korrels dan nog te hard zijn voeg ik nog wat water toe. Snijd de komkommer, paprika, ui en tomaten in kleine blokjes en meng door de bulgur. Maak op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie. 

Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met de gewone yoghurt, mayonaise, citroensap en bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Was de slablaadjes en leg er 8 neer. Schep er wat bulgursalade op en leg daarop een kipköfte. Garneer met wat dressing.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten