maandag 21 mei 2018

3x gezonde hapjes


In de ramadan eten veel mensen in de avond soep met een of meerdere hapjes. Vaak zijn dat broodjes of hapjes met bladerdeeg of filodeeg. Wil je nou een keer lekkere hapjes zonder deeg? Dan heb ik een leuk idee voor 3 lekker hapjes.

En dit is meteen mijn idee voor het foodblogevent van deze maand. Het thema is kaas en daar moest je dus iets mee verzinnen. In deze hapjes zitten 3 verschillende soorten kaas, voor ieder wat wils dus: feta, mozzarella en brie.

Ingredi├źnten voor 3x12 hapjes:
1 blok feta
Halve aubergine
3 el olijfolie
1/2 tl Italiaanse kruiden
Snufje zout en zwarte peper
50 gr brie
Halve komkommer
12 halve walnoten
6 cherrytomaatjes
12 blaadjes basilicum 
6 mini mozzarellabolletjes

Bereiding:
Snijd de feta in 12 blokjes en marineer in 2 el olie, peper en Italiaanse kruiden. Zet in de koelkast. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakjes en meng met de resterende olie, zout en peper. Grill de plakjes op een grillplaat of in je oven op 200 graden. Wikkel daarna een plakje om een blokje feta en steek er een prikker in. Zet in de koelkast.

Snijd de komkommer in plakjes en de brie in plakjes die op de komkommer passen. Leg ze erop en zet daarop weer een halve walnoot.

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en hol ze uit. Leg in elk halfje een basilicumblaadje en zet er een half bolletje mozzarella op. Strooi nog wat Italiaanse kruiden erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten