Kip-courgetteburger


Ik ben in een burgermood de laatste tijd :D je kunt zoveel verschillende soorten maken tegenwoordig, echt leuk gewoon! Na de zoete aardappelburger maakte ik er nu een van kip met courgette, ook een lekkere ocmbinatie. Je kunt hier bijv. ook balletjes van maken en dan combineren met rijst, groenten en chilisaus. En je kunt er ook andere groenten in verstoppen. Niet te veel, want te veel vocht zorgt voor zompige burgers! Ik combineerde de burgers met frisse toppings: komkommerlinten, tomaat, rucola en Amsterdamse uitjes en deed er een cocktailsausje bij.


Ingrediënten voor 3 burgers:
250 gr kipfilet
50 gr geraspte courgette
1 tl zout
1/2 tl peper
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
Mespuntje komijn
Paar takjes verse peterselie
1 kleine rode ui
2 el bloem
Verder:
3 broodjes naar keuze
Halve komkommer in linten geschaafd
1 tomaat in plakken
Wat rucola
Paar eetlepels Amsterdamse uitjes, in ringetjes gesneden
2 el mayonaise
1 el ketchup
1 tl sweet chilisaus

Bereiding:
Doe de kipfilet met de kruiden en ui in een hakmolen en maal tot gehakt.Meng met de courgette en maak er 3 evengrote burgers van. Haal ze door de bloem. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten mooi goudbruin en gaar op niet te hoog vuur. Draai ze regelmatig om.

Snijd ondertussen je broodjes open en verwarm ze in de oven. Zet ook de rest van je toppings klaar. Voor het sausje meng je de mayo met de ketchup en chilisaus. Beleg je broodje naar keuze en serveer rmet frietjes en salade.

Reacties

Populaire recepten