Tobleronemuffins


Deze muffins waren een uitprobeerseltje. Ik zag ergens een foto voorbij komen van een chocolademuffin met een driehoekje van Toblerone erop en dat leek me zo lekker om na te maken. Dus maakte ik een luchtige en smeuïge chocolademuffin en bovenop wat gesmolten Toblerone en een driehoekje Toblerone. En ze vielen in de smaak! Deze gaan vaker gemaakt worden, dat weet ik nu al!

Muffins zijn trouwens ideaal als je weinig tijd hebt of niet zo van bakken houdt. Je hoeft niet te mixen, je gooit gewoon alles bij elkaar, even roeren, in vormpjes scheppen en bakken maar. Juist klontjes in het beslag zorgen voor een luchtige structuur, dus ga het ook echt niet mixen.


Ingrediënten voor 9 stuks:
135 gr bloem
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Half zakje bakpoeder
2 el cacao
1 ei
100 ml yoghurt
60 ml melk
60 ml olie
50 gr gehakte pure chocolade
2 el grofgehakte hazelnoten
Topping:
150 gr Toblerone (1.5 kleine reep)

Bereiding:
Meng de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder en hazelnoten). Klop het ei los met de melk, olie en yoghurt en meng door de droge ingrediënten. Niet mixen of kloppen, gewoon roeren. Laat wat klontjes in het beslag, dat is beter voor de structuur. Schep de gehakte chocolade erdoor.

Bedek je muffinbakplaat met 9 muffinpapiertjes en schep er het beslag in. Bak de muffins ongeveer 15 minuten op 200 graden (hetelucht 180). Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Breek 9 driehoekjes af van je Toblerone en houd die apart. De rest smelt je au bain marie. Schep op elke muffin wat gesmolten Toblerone en garneer met een driehoekje.

Reacties

Populaire recepten