Custardcake


Vorige week maakte ik deze heerlijke custardcake. Na het bakken van zoveel koekjes had ik echt even zin in iets anders dan koekjes. Deze cake kwam ik tegen op een van mijn pinterestborden en is afkomstig van De kokende zussen. Ik maakte er een eigen versie van met mijn eigen banketbakkersroomrecept en minder suiker en we hebben ervan genoten. Laat je alsjeblieft niet verleiden om een zakje mix voor banketbakkersroom te gebruiken, zelfgemaakt is echt zo gepiept en smaakt zoveel lekkerder!

Ingrediënten:
250 gr roomboter op kamertemperatuur
175 gr suiker
3 eieren
250 gr bloem
1 zakje bakpoeder
Voor de room:
250 ml melk
2 eidooiers
1 zakje vanillesuiker of een half vanillestokje
50 gr suiker
20 gr maïzena
Extra:
2 el amandelschaafsel

Bereiding:
Maak eerst de banketbakkersroom: snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe de melk met het vanillemerg in een pan en breng het aan de kook. Laat het even rustig koken zodat de vanillesmaak erin kan trekken. Mix ondertussen de eidooiers met de suiker licht en schuimig (als je vanillesuiker gebruikt in plaats van een vanillestokje dan kun je dat hierbij voegen i.p.v. bij de melk). Mix dan de maïzena erdoor. Doe de melk in een maatbeker en schenk dit in een straaltje bij de eidooiers, terwijl je blijft mixen. Als alle melk erbij zit dan doe je het terug in de pan. Breng op laag vuur aan de kook en blijf roeren. Laat het zo'n 3 minuten koken en blijf roeren zodat het niet gaat verbranden of klonteren. Als de room mooi dik en gekookt is, dan giet je het in een schaal. Leg er plastic folie op om af te koelen en laat het zo koud worden. 

Mix de zachte boter met de suiker tot een crème. Mix dan een voor een de eieren erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix erdoor. Mix dan de helft van de banketbakkersroom door het beslag.

Schep in een ingevette cakevorm. Ik vet mijn vorm altijd in met een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Schep dan de room er bovenop en strijk met een lepel uit. Strooi het amandelschaafsel erover.

Bak de cake ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160).

Reacties

  1. Cake staat in de oven 🙂
    Maar nu denk ik: verdorie, zout vergeten! en zie dat het ook niet in het recept staat.. Opzettelijk?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat bedoel je opzettelijk? Er zit geen zout in een cakerecept...

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten