Mijn eigen koekjesboek!


Eindelijk is het zover, mijn eigen koekjesboek komt eraan!! Gisteren tekende ik het contract voor het maken van het boek bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. En we hadden onze eerste fotodag, voor de cover en voor een aantal foto's voor de binnenkant. Ik had 14 soorten koekjes gemaakt en meegenomen naar de fotostudio van Simone van Simoneskitchen. En wat was dat leuk! Simone heeft echt honderden props, achtergronden en ondergronden voor de foto's. Met behulp van een camerainstallatie die je door de hele studio kunt rijden en in allerlei hoeken kunt zetten, maakt ze echt de mooiste foto's. Styliste Caroline van Eighteleven zorgt voor de compositie van de koekjes en de details. Zo is elke foto weer totaal anders en komen de koekjes nog mooier uit dan anders. Dit was echt een van de leukste dagen die ik ooit heb meegemaakt, soms moest het echt ook even landen dat het echt mijn koekjes waren waar zulke mooie foto's van werden gemaakt. Een paar nootjes hier, een schaaltje jam daar, wat sesamzaadjes, of even weer wat weghalen met een pincet of kwastje. Het is echt een ware kunst om foto's te maken voor een kookboek.


Uiteindelijk stonden alle koekjes erop, hebben we een coverfoto en een mooie foto van mij. Maar we zijn er nog lang niet! Ik heb nog meer dan 80 koekjes te gaan om te maken en op de foto te zetten en dat wordt verspreid over verschillende fotodagen. Ik kan jullie natuurlijk niet alles laten zien (dan is het boek geen verrassing meer), maar ik probeer jullie wel af en toe een kijkje achter de schermen te geven. Ook zal ik de komende weken minder tijd hebben voor mijn blog en social media, dat komt daarna wel weer terug!

Wat en wanneer?
In het boek vind je een combinatie van mijn beste, al bekende koekjesrecepten en spiksplinternieuwe koekjesrecepten. De verdeling zal 25% bestaande en 75% nieuwe recepten zijn. Een heleboel nieuwe koekjes dus!

Het boek komt in het voorjaar van 2019 uit, zodat jullie het zelf kunnen gebruiken voor de voorbereidingen van het suikerfeest of cadeau kunnen geven, tijdens het suikerfeest of bijvoorbeeld met moederdag. Het boek zal te verkrijgen zijn bij boekhandels en online via bijvoorbeeld bol.com. Ook als je in België woont kun je het boek kopen. Mocht je nou in een ander land wonen en het boek graag willen, stuur mij dan een berichtje, dan kijken we wat we voor je kunnen doen!

Waar laat je al die koekjes?
Dat is een goede vraag en ik heb hem al vaak voorbij horen komen deze dagen :-). De dames op de set hebben wat meegenomen naar huis, ik heb wat buren blij gemaakt, mijn ouders en morgen wat collega's. En mijn allerliefste zoontje is vandaag met een grote schaal naar school gegaan om in de klas uit te delen. Hij mocht ook vertellen waarvoor en vond dat toch wel een beetje gek en spannend (normaal trakteer je natuurlijk alleen als je jarig bent en hij zit net in deze klas), maar ik denk dat de kinderen in zijn klas er blij mee zullen zijn! 

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten