donderdag 6 september 2018

Quiche met kip en groene groenten - foodblogswap


Door meerdere dingen kwam ik in augustus niet toe aan de foodblogswap. Het werd dus de eerste week van september :-). Omdat ik nog steeds heel druk ben (later hoop ik daar wat meer over te kunnen zeggen), koos ik voor een simpel gerecht. Ik had een aantal recepten opgeslagen die me aanspraken en het werd de quiche. Dat wilde ik sowieso al een tijd maken en het was er nog steeds niet van gekomen. Ik nam kipfilet in plaats van zalm en bladerdeeg in plaats van hartige taartdeeg. Mijn vorm is trouwens van Le Creuset en heeft een uitneembare bodem, ideaal om je quiche er makkelijk uit te krijgen! Bestel hem ook hier bij bol.com.


Ingrediënten voor een vorm van 28 cm:
6 vellen bladerdeeg, ontdooid
4 eieren
100 gr crème fraiche
1 kipfilet
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 stronkje broccoli
Kommetje diepvriesdoperwten
1 tl paprikapoeder

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200).
Snijd de kipfilet in blokjes en bak in olijfolie goudbruin met de helft van de zout, peper en de paprikapoeder. Laat ze afkoelen. Snijd de broccoli in roosjes en doe in een pan met water en een beetje zout. Breng aan de kook en kook 2 minuten. Giet dan af en spoel af met koud water. Doe hetzelfde met de doperwten. Laat alles goed uitlekken.

Vet je vorm in met boter en bedek met de vellen bladerdeeg. Beleg met de kip, broccoli en doperwten. Klop de eieren los met de creme fraiche en de rest van het zout en de peper. Giet over de quiche en bak hem 30 minuten goudbruin en gaar.

Deze quiche is koud trouwens ook heel lekker!

2 opmerkingen:

  1. En wat moet je met de crème fraichr doen kan ik ook kookroom gebruiken? Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps vergeten, die klop je los met de eieren. Ik pas het aan. Kookroom kan ook.

      Verwijderen