Carrotcake deluxe


Ik maakte al eens een 'gewone'  carrotcake en een carrotcaketulband en van het weekend probeerde ik deze luxe versie van een carrotcake. Ik zag de cake voorbij komen bij Poh op 24kitchen en maakte er een eigen versie van met veel minder suiker. Resultaat is een rijke cake vol smaak met een heerlijk creamcheeselaagje. Je kunt er voor kiezen om sommige ingredienten weg te laten, maar perdoonlijk vind ik deze combinatie erg lekker!


Ingredienten voor een vorm van 20cm:
150 gr roomboter op kamertemperatuur
100 gr lichtbruine basterdsuiker
100 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
185 ml karnemelk
300 gr bloem
1/2 zakje bakpoeder
1 tl kaneel
Mespuntje nootmuskaat
Mespuntje gember
Snufje zout
150 gr geraspte wortels
Klein blikje ananasringen
50 gr kokos
50 gr grofgehakte walnoten
Topping:
200 gr roomkaas
50 gr roomboter op kamertemperatuur
50 gr poedersuiker
Halve walnoten

Bereiding:
Mix de boter met suikers tot een creme. Mix dan de eieren er een voor een door. Meng bloem met bakpoeder, zout en kruiden en voeg samen met de karnemelk toe aan het botermengsel. Mix goed tot een glad en dik beslag.
Laat de ananas uitlekken en snijd in kleine stukjes. Meng samen met de noten, kokos en wortel toe aan het beslag en schep erdoor.

Vet je springvorm van 20 cm in. Ik gebruik altijf een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Schep het beslag erin en strijk glad. Bak de cake in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer een uur en kwartier (check na 50 minhten hoe het ermee staat, elke oven is anders).

Haal de vorm van de cake en laat hem afkoelen op een rooster. Mix ondertussen de roomkaas met de boter en poedersuiker tot een romig witte topping. Als de cake helemaal is afgekoeld snijd je hem doormidden. Smeer de helft van het roomkaasmengsel op de onderste helft en leg de andere helft erop. Bestrijk met de overgebleven topping en garneer met halve walnoten.

Reacties

  1. Wat bedoel je met kokos? Kokosrasp of echt kokosnoot stukjes? Eventueel uit de vriezer?
    En kan je de karnemelk vervangen door plantaardige melk??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten