Cranberry ijs


Ik maak zelf voor kerst en ander dessert, maar dit ijs kwam ik tegen in een oude Delicious en ik wilde het perse uitproberen. Ik had toch cranberries nodig voor het kerstdiner op school, dus dat kwam mooi uit. En het is zo gepiept! Ze staan supermooi op je kersttafel, of gewoon op tafel, zonder kerst :-) 

Cranberries zijn ongekookt trouwens echt niet te eten, althans de cranberries uit de winkels. Wij gingen vroeger in de zomer altijd naar Terschelling en de cranberries die daar in het wild groeiden waren veel kleiner en kon je wel zo eten. Als je ze stooft met wat suiker, krijg je wel een heerlijke zoetzure saus, die perfect smaakt bij het ijs.

Ingredi├źnten voor 6 personen:
250 gr cranberries
75 gr suiker
2 el water
100 gr meringue schuimpjes 
300 ml slagroom

Bereiding:
Doe de cranberries met het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. Pureer dan grof met een staafmixer.
Klop de slagroom stijf en verkruimel de schuimpjes erdoor. Meng de helft van de cranberries erdoor, maar meng het niet helemaal erdoor. 
Bedek puddingvormpjes met plastic folie en schep ze vol met het mengsel. Laat ze minimaal 6 uur bevriezen. Voor het serveren warm je de overgebleven saus even op en schep je over elk ijsje.

Reacties

Populaire recepten