Kerststerretjes met M&M's


Deze leuke koekjes kwam ik tegen op Pinterest en mijn zoontje wilde deze ook graag meenemen naar het kerstdiner op school. Dus die maak ik dan voor hem :-). Het zijn supersimpele zandkoekjes en de gezichtjes maak je met gesmolten chocolade in een boterhamzakje of een van de eetbare stiften van Dr. Oetker. Alleen ik vind die zelf wat minder soepel eruit komen, dus ik gebruik liever gesmolten chocolade.

Ingredi├źnten voor 40 stuks:
130 gr roomboter
70 gr poedersuiker
1 eigeel
Snufje zout
220 gr bloem
25 g pure chocolade of decoratiestift van Dr. Oetker
40 groene en rode M&M's

Bereiding:
Meng boter met poedersuiker en eigeel. Voeg zout en bloem toe en maak er een samenhangend deeg van. Verpak in een boterhamzakje en laat een half uur in de koelkast rusten. Dit moet je echt doen om de boter weer af te laten koelen, zodat je het deeg makkelijker uit kan rollen.

Rol het deeg na het rusten uit tot een halve cm dik en steek er sterretjes uit met een koekvormpje. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Leg op elke ster een M&M en vouw een van de puntjes er overheen, alsof het een armpje is dat de M&M vasthoudt. Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat ze afkoelen op een rooster.

Smelt de pure chocolade au bain marie en doe in een boterhamzakje. Knip er een piepklein puntje af en spuit oogjes en een mondje op ieder sterretje. Als je de stiften van Dr. Oetker gebruikt, hoef je niets te smelten, maar kun je meteen spuiten.

Reacties

Populaire recepten