Falafelsalade


Ik maak mijn falafel altijd zelf met dit recept. En meestal doe ik ze dan in een pitabroodje (ook zelfgemaakt) met rauwkost en tatziki. De laatste keer had ik nog wat falafels over en wilde ik er eens wat anders mee maken. Ik at bijvoorbeeld wel eens de maaltijdsalades van AH als lunch en een daarvan is met falafel, erg lekker. Dus ik ben aan de slag gegaan met een eigen falafelsalade en dat was een geslaagd experiment! Als je geen zin hebt om ze zelf te maken, kun je kant en klare falafels nemen, maar ik raad je aan om het wel zelf te maken, is lekkerder!Ingredi├źnten voor 2 personen:
10 falafels (gekocht of zelfgemaakt)
1 avocado
Halve komkommer
100 gr gemengde sla
1 bakje cherrytomaatjes
1 blik linzen, uitgelekt
2 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
1 tl citroensap
Zout en peper

Bereiding:
Bereid de falafels volgens de verpakking of zorg dat je je eigen gemaakte falafels afbakt. Verdeel de sla over 2 borden. Snijd de tomaatjes doormidden, schaaf van de komkommer linten met een kaasschaaf en snijd de avocado in plakjes. Verdeel de linzen, komkommer, tomaatjes en avocado over de borden. Doe ook de falafels erbij.
Klop een dressing van de yoghurt, mayonaise en citroensap en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over je salade en genieten maar!

Reacties

 1. Hi,

  Hoe kan je falafels zelf maken?

  Alvast bedankt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ellouisa,

  Deel je een dezer ook je recept van zelfgemaakte pitabroodjes?

  Dank!

  Warme groeten,

  Stef

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten