Malteser-cheesecake


Een cheesecake met Maltesers, dat klinkt toch fantastisch? Ik zag een afbeelding van een soortgelijke cheesecake op Pinterest en wilde hem dolgraag namaken. Maar in dat recept ging gelatine en ik hou er niet van als dat ergens in zit. Dus ik maakte een eigen versie van de cheesecake: browniebodem vol Maltesers, dan een no bake laag met slagroom, mascarpone, witte chocolade en gehalveerde Maltesers en tenslotte een ganachelaagje met rijen vol Maltesers. Ik vond het leuk om wel de rechthoekige vorm over te nemen zoals op de foto, weer eens wat anders dan een ronde cheesecake of mini's. Je kunt hiervoor gewoon een cakevorm gebruiken, wel bedekken met bakpapier, zodat je hem er makkelijk uit kunt tillen.

Ingrediënten:
100 gr pure chocolade
80 gr roomboter
1 ei
100 gr witte basterdsuiker
100 gr bloem
2 el cacao
1 el melk
50 gr Maltesers (heel)
No bake laag:
250 gr witte chocolade
125 ml slagroom
125 ml magere kwark
125 gr mascarpone
50 gr witte basterdsuiker
150 gr Maltesers (gehalveerd)
Topping:
150 gr pure chocolade
80 ml slagroom
150 gr Maltesers

Bereiding:
Smelt voor de bodem de chocolade met de boter en laat 5 minuten afkoelen.
Klop ondertussen het ei met de suiker los. Voeg de chocolade toe en mix goed. Dan bloem, cacao en melk erbij en goed mixen. Schep de Maltesers erdoor. Bedek een cakevorm met bakpapier en schep hierin het browniebeslag. Strijk glad en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 20 minuten. Laat na het bakken minimaal een half uur afkoelen op een rooster (in de vorm).

Smelt de witte chocolade au bain marie en zet dan in de koelkast om af te koelen. Hij moet koel zijn, maar nog wel vloeibaar. Dit moet je echt doen, anders schift je vulling!!
Klop de slagroom met de suiker lobbig (dus niet helemaal stijf), klop dan de mascarpone en kwark erdoor en tenslotte de witte chocolade. Schep de gehalveerde Maltesers er voorzichtig door (je wilt geen kruimels). Schep dit dan op de browniebodem en strijk mooi glad. Zet een uur in de koelkast.

Verhit dan de slagroom en smelt hierin de chocolad. Roer tot een gladde ganache en laat iets afkoelen. Strijk over de no bakelaag en druk er Maltesers in mooie rijtjes op. Zet dan nog minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd in plakken om te serveren.

Reacties

Populaire recepten