Peanutbutter sandwichcookies


Deze koekjes maakte ik samen met de yoghurtkoekjes en ze zijn echt heel erg simpel en snel klaar. Terwijl de koekjes bakken, maak je de ganache en beiden zijn ongeveer tegelijkertijd afgekoeld, zodat je ze aan elkaar kunt plakken. En de smaak is jammie! Ik gebruik er gewone gladde pindakaas voor, maar je kunt ook de versie met nootjes nemen.

Ingredi├źnten voor 25 stuks:
225 gr bloem
1 tl bakpoeder
Snufje zout
125 gr roomboter
120 gr pindakaas
125 gr donkerbruine basterdsuiker
1 ei
2 el melk
Vulling:
50 gr pure chocolade, gehakt
50 gr room

Bereiding:
Meng bloem met bakpoeder, zout en suiker. Voeg de pindakaas, het ei en de melk toe en meng tot een samenhangend deeg. Maak bolletjes ter grootte van een druif en leg op een bakplaat met bakpapier. Laat er wat ruimte tussen, want ze lopen iets uit tot ronde koekjes.
Bak ze ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat ze daarna eerst 10 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster.
Verwarm voor de vulling de room en smelt de chocolade erin. Roer tot een gladde ganache en laat deze voldoende afkoelen tot hij dik en smeerbaar is (en niet er tussenuit loopt). Plak steeds twee koekjes aan elkaar met de ganachevulling.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten