Paaslollies


Het is bijna pasen en op de school van mijn zoontje hebben we altijd een paasontbijt waar alle ouders iets voor maken. Deze paaslollies zijn leuk, lekker en niet moeilijk te maken. En het leuke is, je kunt ze samen met je kind maken, ook de dag van tevoren. Ze zijn trouwens ook leuk als traktatie of voor een kinderfeestje!
Niet alle sprinkles overleven de oven trouwens haha, ook al staat hij heel laag.
Ingrediënten voor 12-14 stuks:
3 eiwitten
160 gr fijne kristalsuiker
Snufje zout
1 el maizena
Lolliestokjes (xenos)
Gele en oranje sprinkles naar keuze

Bereiding:
Verwarm je oven voor op 110 graden (hetelucht 100).Doe de eiwitten met het zout in een beslagkom of de kom van je keukenmachine. Klop deze eiwitten stijf. Voeg dan al mixend de suiker en maizena beetje bij beetje toe en mix net zolang tot je een mooi glanzend wit schuim hebt. Wrijf een klein beetje ervan tussen je vingers. Voel je nog suikerkorrels, mix dan nog even verder. Als je (bijna) geen korreltjes meer voelt, is het schuim perfect.

Doe het schuim in een spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit op een bakplaat met bakpapier 12 kleine toefjes. Druk daar een lolliestokje in.  Spuit dan op de kleine toefjes gelijke rozetten. Steek in de onderkant een lolliestokje. Bestrooi ze met sprinkles naar keuze. Droog de lollies ongeveer 1.5 uur in de oven. Zet daarna de oven uit en laat ze met de deur dicht in de oven afkoelen tot ze helemaal gedroogd en afgekoeld zijn.

Reacties

  1. Super recept! Leuk om met de kids te maken. Begrijp ik het goed? Moeten ze 1.5 uur in de oven op 110 graden? Omdat er staat laat ze drogen, is het mij niet helemaal duidelijk. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt, omdat de temperatuur zo laag staat noem je het geen bakken, maar drogen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten