Marokkaanse vissoep
Al jaren van plan en nu eindelijk eens gemaakt, een Marokkaanse vissoep. Ik heb als basis mijn harira genomen, maar dan zonder vlees natuurlijk en met wat andere kruiden. En het resultaat mag er wezen! Een pittige soep met verse tomaten, kabeljauw en garnalen. En zonder een overheersende vissmaak of geur, dus ook lekker voor kinderen! Het is een leuke afwisseling op harira in de ramadan of maak hem op een koude dag met geroosterd brood.
Ingrediënten voor 2 liter:
1 ui
5 tomaten
1 teentje knoflook
2 wortels
1 el tomatenpuree
Paar takjes verse platte peterselie
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1/2 tl gember
1/2 tl komijn
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 bouillonblokje vis
250 gr kabeljauw
200 gr garnalen
2 el bloem
300 ml koud water
50 gr vermicelli
Citroen
Bereiding:
Maal de ui, peterselie en tomaten (geschild en ontpit) in een keukenmachine of hakmolen fijn. Pers de knoflook uit en snijd de wortels in dunne plakjes.
Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak hier eerst de tomatenpuree een paar minuten in om de zurigheid eraf te krijgen. Wel blijven roeren! Doe de knoflook erbij en bak eventjes mee.
Voeg dan het ui-tomaatmengsel toe en meng alles goed. Voeg de kruiden, het bouilloblokje en de wortel en 1.5 liter water. Breng aan de kook en laat minimaal en uur pruttelen, liever 1.5 uur.
Snijd ondertussen de vis in grove blokjes en was de garnalen. Meng bloem met het koude water en roer goed met een vork. Voeg dit toe aan de soep en roer goed. Breng opnieuw aan de kook en doe dan de vis en garnalen erbij. Ook de vermicelli toevoegen en al roerende een paar minuten koken tot de vis en vermicelli gaar zijn.
Dus de vis pas op het laatste bij doen?
BeantwoordenVerwijderenJa die heeft maar heel kort nodig
VerwijderenVandaag gemaakt en het was heeeerlijk.
BeantwoordenVerwijderen1 van de lekkerste soepjes tot nu toe.
Shokran:))
Vandaag voor de 2e keer in de maak. Voeg alleen nog een klein bosje selderij eraan toe. Heerlijk soepje, valt ook licht op de maag. Dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen!!
VerwijderenHoi wil t graag maken maar begrijp niet goed hoe ik de wortel moet snijden.
BeantwoordenVerwijderenIn je kleine blokjes of juist in ronde plakjes , ben gewend om de wortel te pureren met de ui en tomaat enzo. Hoor graag van je
Dat maakt niet zoveel uit, kan allebei. Meemalen met tomaat kan ook.
VerwijderenWat doe je met de citroen?
VerwijderenBedankt hoor voor je snelle reactie ❤️♥️
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenHallo, welke kruiden kan je gebruiken in plaats van bouillonblokjes? Ik gebruik dit nooit. Alvast bedankt!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk. Ik heb et echt van genoten. Ontzettend bedankt voor dit heerlijke recept
BeantwoordenVerwijderen