Salade niçoise


Deze salade niçoise had ik al op mijn blog staan, maar was totaal niet tevreden over de foto, maar ook niet echt over de smaak (ik maakte hem eigenlijk zelden nog). Dus heb ik er een nieuwe en verbeterde versie van gemaakt! Deze maak ik met verse krieltjes, kortgekookte sperziebonen, verschillende soorten kleine tomaatjes, tonijn en olijven. Superlekkere combinatie! Gebruik wel verse krieltjes en niet de voorgekookte uit de koeling, dat smaakt voor geen meter!

Ingrediënten voor een grote schaal:
500 gr krieltjes in schil
200 gr sperziebonen
1 kleine rode ui
1 blikje tonijn, uitgelekt
100 gr zwarte olijven
200 gr gemengde kleine tomaatjes
1 zak gemengde sla
1 el groene pesto
1 el citroensap
Zout en zwarte peper
1 el olijfolie

Bereiding:
Was de krieltjes en snijd doormidden. Kook ze in water met zout gaar en giet af.
Snijd van de sperziebonen de steeltjes af, maar laat de puntjes eraan. Kook ze in water met zout voor een paar minuten tot ze beetgaar en nog mooi groen zijn. Giet ze af. Snijd de rode ui in ringetjes.
Snijd de tomaatjes doormidden en meng met de aardappels en sperziebonen. Voeg ook de olijven en ui toe. Maak een dressing van de pesto, citroensap en olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Meng door de salade. 

Verdeel de sla over een schaal en doe hierop het aardappelmengsel. Verdeel de tonijn in stukken en verdeel over de salade.

Reacties

Populaire recepten