Bananen-Nutellacake


Deze bananencake met Nutella maakte ik alweer een hele tijd geleden, maar had hem nog steeds niet uitgetypt! Daar istie dan! Deze combinatie in een cake is echt zo lekker! Ik heb hem nu in een springvorm gebakken, maar een tulbandvorm kan ook of een langwerpige vorm.
Ik vind trouwens die kleine potjes Nutella zo handig :D Ik doe ze als ze leeg zijn in de vaatwasser en voila, je hebt een glas!

Het recept had ik trouwens van Betty's kitchen, een aanrader om ook te volgen! Ik gaf er een beetje eigen draai aan, maar het idee komt van haar.

Ingrediënten:
2 rijpe bananen
200 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr lichtbruine basterdsuiker
100 ml melk
4 eieren
250 gr bloem
Half zakje bakpoeder
4 el Nutella
50 gr hazelnoten

Bereiding:
Mix de boter met de suiker tot een creme. Prak de bananen fijn en mix erdoor. Mix dan een voor een de eieren erdoor en voeg bloem en bakpoeder toe. Mix goed terwijl je de melk toevoegt. Je moet een dik beslag krijgen. 

Neem een springvorm van 20 cm en vet deze goed in (ik gebruik altijd een mengsel van 1 tl zonnebloemolie, 1 tl zachte boter en 1 tl bloem). Schep het beslag erin. Schep de Nutella op verschillende plekken op het cakebeslag en verdeel met een vork een beetje door het beslag. Strooi de hazelnoten erover en bak de cake 30-45 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat hem na het bakken kort afkoelen in de vorm en stort daarna op een rooster om verder af te koelen.

Reacties

Populaire recepten