Homemade krakelingen - foodblogswap


Eigenlijk zit ik even in een social mediabreak na alle drukte rondom mijn boek, de ramadan en het suikerfeest. Maar ik had me al opgegeven voor de foodblogswap. Daar had ik al even niet meer aan meegedaan door drukte. Ik mocht nu iets kiezen van de blog Byandreajanssen, een blog die echt boordevol recepten staat! Andrea maakte trouwens tijdens een eerdere foodblogswap mijn kersencake met banketbakkersroom. Ik heb een aantal lekkere recepten opgeslagen en koos nu voor een Hollands baksel, dat had ik al heel lang niet meer gemaakt. En deze krakelingen zijn ook nog eens supersimpel en snel te maken. Ideaal als t zo warm is of als je weinig tijd hebt. Gebruik wel echt roomboterbladerdeeg.

Ingredi├źnten voor 25 stuks:
5 plakjes roomboter bladerdeeg
2 el water
2 el kristalsuiker

Bereiding:
Snijd elk plakje bladerdeeg in 5 gelijke reepjes.
Bestrijk met water en bestrooi met suiker.
Vouw ze dan in de lengte dubbel en druk goed aan (suiker aan de buitenkant!).
Vouw er een krakeling van.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de krakelingen 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200).

Reacties

Populaire recepten