Stempelkoekjes
Ik heb heel veel koekjesstempels uit Marokko en er al verschillende koekjes mee gemaakt, maar ik zocht eigenlijk een soort van basisrecept dat mooi van vorm blijft. Dat is dit recept, eigenlijk een soort zandkoekje wat je zelf op smaak kunt brengen. Ik heb nu gewoon vanille gebruikt, maar zal hieronder wat tips geven voor andere smaakmakers.
100 gr roomboter
75 gr suiker
1 eigeel
200 gr bloem
Snufje zout
Bereiding:
Meng boter met suiker en eigeel en voeg dan bloem en zout toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel smaakmakers toe en verpak het deeg in een plastic zakje. Laat een half uur rusten in de koelkast. Maak dan bolletjes van je deeg en druk hier een stempel op. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160).
Smaakmakers:
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el cacao en 50 gr fijngemalen amandelen (neem 50 gr minder bloem)
- 3 el kokos
- Geraspte schil van een sinaasappel of citroen
- 50 gr fijngemalen noten naar keuze (neem 50 gr minder bloem)
- 1 tl fijngestampte anijszaadjes + 1 el sesamzaadjes
Jammer dat deze koekstempels niet in NL verkrijgbaar zijn, heel mooi resultaat!
BeantwoordenVerwijderenVan waar komt deze stempel vandaan aub !
BeantwoordenVerwijderenDe stempels zijn te koop bij Adam shop te Amsterdam (sierplein) zonet toevallig gehaald.
BeantwoordenVerwijderen