Chocorol


Deze chocorol is niet alleen gemaakt van chocoladebiscuit, maar heeft ook nog eens een vulling van chocoladeroom, dubbel choco dus. Het is de eerste keer dat ik een vulling heb gemaakt van chocolade die is gesmolten in room, daarna is afgekoeld en opgeklopt tot het stijf is. Superlekker en 100x keer beter dan bijvoorbeeld slagroom opkloppen met cacao en wat lichter dan chocolade botercrème. De cake maakte ik volgens een recept dat ik op pinterest vond, het zou moeten zorgen voor een chiffonachtige structuur, maar dat vond ik tegenvallen. Ik vond het niet anders smaken dan de chocolade cakerol die ik al op mijn blog heb staan. Maargoed, al met al een heerlijke cakerol die ook een paar dagen goed blijft!

Ingrediënten:
50 ml volle melk
4 el cacao
20 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
45 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl baking soda
1 druppel azijn
Snufje zout
3 eigelen
40 ml zonnebloemolie
4 eiwitten
50 gr suiker
Vulling:
200 ml slagroom
50 gr pure chocolade
50 ge melkchocolade
Extra:
50 gr witte chocolade

Bereiding:
Doe de melk met de cacao in een pannetje en roer goed. Verwarm tot de cacao is opgelost, maar laat het niet koken. Laat afkoelen. Zeef boven een beslagkom de bloem met bakpoeder en baking soda. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en meng goed. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het chocolademengsel en de eigelen. Roer goed met een spatel tot alles gemengd is.
Klop de eiwitten stijf met de suiker, het is stijf genoeg als je de kom op zijn kop kunt houden en er niets uit valt. Schep dit eiwitschuim op het chocolademengsel en schep er luchtig door met een spatel. 

Bedek een rechthoekige ovenplaat met bakpapier en schep hierop het beslag. Strijk glad en sla een paar keer op je aanrecht met het blad tot alle luchtbellen eruit zijn. Bak in een voorverwarmde oven van 160 graden hetelucht voor ongeveer 12-14 minuten. Draai de cake dan meteen om op een nieuw vel bakpapier en trek het andere vel er voorzichtig af. Rol de cake op in het nieuwe vel en laat zo afkoelen.

Breek ondertussen de chocolade voor de vulling in stukjes en doe met de room in een steelpannetje. Verwarm en roer goed tot het geheel gemengd is en laat dan goed afkoelen in de koelkast. Roer elk kwartier om te voorkomen dat het hard wordt. Klop het dan stijf met een handmixer.

Rol de cake open na het afkoelen en bestrijk met de vulling. Rol op tot een mooie cakerol. Smelt de witte chocolade au bain marie en doe in een boterhamzakje. Knip er een minpuntje vanaf en spuit mooie lijntjes over je cakerol. Laat hem een uur in de koelkast opstijven. 

Reacties

Populaire recepten