7up cake


Ik zit regelmatig te scrollen op Pinterest voor nieuwe inspiratie. Zo had ik ook ooit een 7upcake opgeslagen en na mijn fantacake leek me dat ook ontzettend lekker. Ik maakte er een eigen recept van (in het origineel ging 600 gram suiker!!) en het was me toch een lekkere cake! Zacht en smeuïg en zo licht ook, waarschijnlijk door het koolzuur. En hij heeft weer een andere structuur dan de fantacake, uitproberen dus!

Ingrediënten voor 1 tulband:
300 gr roomboter op kamertemperatuur
200 gr suiker
50 ml zonnebloemolie
5 eieren
400 gr bloem
1/2 zakje bakpoeder
1 limoen
1/2 citroen
180 ml 7up
Glazuur:
100 gr poedersuiker
Water

Bereiding:
Mix de boter met de suiker en olie tot een crème. Mix een voor een de eieren erdoor tot een glad beslag. Voeg dan bloem, bakpoeder, geraspte schil en sap van de limoen en citroen toe en tenslotte de 7up. Mix dit tot een dik en romig beslag.

Vet je bakvorm in (ik gebruik altijd een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem, werkt perfect!). Schep het beslag erin en strijk glad. Zet voor 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat 10 minuten in de vorm afkoelen op een rooster en keer hem dan om en verwijder de vorm.

Laat hem geheel afkoelen. Maak een dik glazuur met poedersuiker en water en garneer de cake ermee.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten