Homemade twix


Ik maakte deze Twix een tijdje geleden en wil ze eigenlijk nu weer maken, zo lekker zijn ze! Ik maakte eerder al een keer zelf Bounty's, wat echt supersimpel en lekker is. Dus toen ik deze Twixen zag bij KokenmetKarin besloot ik ze meteen te maken. Ik heb wel een eigen recept voor karamel gebruikt en ze iets kleiner gemaakt. Oh en ik had het recept verdubbeld, zodat er ongeveer 24 Twixen uitkwamen. Ik heb nu een mengsel van pure en melkchocolade gebruikt, maar je kunt ook geheel melkchocolade doen (dan lijkt hij meer op die uit de winkels).

Ingredi├źnten voor 24 Twixen:
160 gr bloem
80 gr suiker
100 gr koude roomboter
Vulling:
Half blikje gecondenseerde melk (ca. 200 ml)
30 gr roomboter
2 el lichtbruine basterdsuiker
Topping:
100 gr melkchocolade
100 gr pure chocolade

Bereiding:
Meng voor het deeg de bloem met boter en suiker, liefst met de hand. Maak er een samenhangend deeg van (niet kneden). Verpak in een boterhamzakje en laat een half uur in de koelkast rusten. Maak ondertussen de karamel door de gecondenseerde melk met de boter en suiker in een steelpannetje al roerende te verhitten. Blijf echt goed roeren om te voorkomen dat de suiker kristalliseert. Als het kookt op laag vuur al roerende een paar minuten dikker laten worden en daarna overdoen in een schaaltje. Laat afkoelen in de koelkast en doe dan in een spuitzak met glad spuitmondje.

Na het rusten rol je het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek en snijd je er 24 gelijke reepjes uit (van ongeveer 1-1.5 cm breed). Bak ze ongeveer 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat ze afkoelen op het bakblik.

Neem je spuitzak met karamel en spuit op elk koekje een streep karamel. Zet de koekjes in de koelkast. Smelt ondertussen de chocolade samen au bain marie. Dompel de twixen hier met behulp van een vork in en laat ze uitlekken. Leg ze dan op een snijplank met aluminiumfolie. Laat in de koelkast hard worden. Doe de overgebleven chocolade in een boterhamzakje en knip er een klein puntje af. Spuit lijntjes over elke Twix en laat deze ook in de koelkast hard worden.

Reacties

Populaire recepten