Nutellacupcakes
Zo! Hier ben ik dan weer eens met een nieuwe post na een hele tijd afwezigheid. Dat had alles te maken met mijn zwangerschap en de geboorte van mijn dochter Dina op 7 januari 2020. Inmiddels is ze bijna 10 maanden en heb ik weer wat meer tijd voor mijn hobby.
Deze nutellacupcakes maakte ik vanmorgen even tussen de bedrijven door, supersimpel en snel! En het resultaat? Zachte en luchtige cupcakes met hier en daar een hazelnoot-chocosmaak, heerlijk!
Ingrediënten voor 9 stuks:
115 gr zachte roomboter
75 gr lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
150 gr bloem
6 gr bakpoeder
9 tl Nutella
2 el hazelnoten, fijngehakt
Bereiding:
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker romig. Mix de eieren er een voor een door en doe dan bloem en bakpoeder erbij. Mix tot een dik beslag. Verdeel over 9 cupcakepapiertjes in een muffinbakplaat. Schep op ieder cakeje een theelepel Nutella en swirl erdoor met een sateprikker. Strooi er nog wat hazelnoten over en bak ze 20 minuten op 175 graden (hetelucht 160)
Heerlijk recept en fijn dat er de hetelucht graden erbij staan
BeantwoordenVerwijderenEllen