zaterdag 21 november 2020

Speculaasbrokken

 Ben jij ook dol op die krokante speculaasbrokken uit de winkels? Maak ze dan eens zelf, zul je geen spijt van krijgen! Ik vind ze zelfgemaakt minder hard en krokant, maar eigenlijk veel lekkerder. Het is ook supersnel gemaakt, dus probeer het een keertje! Dit recept is voor 1 grote koek die je in ongeveer 12 brokken verdeelt.

Ingrediënten:

250 gr bloem

1/2 tl bakpoeder

125 gr donkerbruine basterdsuiker

150 gr roomboter (koud)

1 el koek- en speculaaskruiden

Snufje zout

2 el melk

Garnering:

1 eigeel

1 el melk

Handje amandelschaafsel

Bereiding:

Meng alle ingrediënten met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak in een plastic zakje en leg een half uur in de koelkast. Rol het deeg daarna uit tussen twee vellen bakpapier tot ongeveer een halve cm dikte. 

Klop het eigeel los met de melk en bestrijk de koek ermee. Bestrooi met amandelschaafsel en bak de koek 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160).

Laat afkoelen op een rooster en breek in stukken.

1 opmerking: