Chocolade-fudgekoek met noten



Deze mega lekkere chocolade-fudgekoek met noten maakte ik vorig jaar, maar had ze gewoon nooit online gezet! Ik kwam de foto tegen en heb het alsnog uitgetypt, want dit is zo lekker he! Ik vind fudge sowieso heerlijk, al is het wel machtig, dus je kunt er geen bergen van op. Maar in combinatie met een koekbodem en wat nootjes wordt deze chocolade-fudgekoek helemaal onweerstaanbaar. En, het is niet moeilijk te maken, als je er maar bij blijft wanneer je de chocolade en gecondenseerde melk verwarmt, zodat de boel niet aanbrandt.

Voor deze koek heb ik nu melkchocolade gebruikt, maar je kunt ook witte chocolade nemen, lijkt me ook superlekker. 

Ingrediënten voor ongeveer 25 koekjes:
200 gr roomboter in blokjes
75 gr suiker
300 gr bloem
Snufje zout
Fudge:
1 blikje gecondenseerde melk
75 gr roomboter
350 gr melkchocolade
50  gr gemengde noten grof gehakt (ik had walnoot, hazelnoot en amandel)

Bereiding:
Meng de boter, bloem, suiker en zout tot een samenhangend deeg. Verpak in en plastic zakje en laat minimaal een half uur in de koelkast liggen. Neem een vierkante vorm van 20x20 cm en bedek deze met bakpapier (anders krijg je de koek er moeilijk uit straks!).
Als het deeg voldoende is afgekoeld (dat doe je om krimpen te voorkomen) druk je het een beetje plat en leg je het in de vorm. Druk met je vingers uit tot een gelijkmatige bodem die overal ongeveer even dik is. Zet hem in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) en bak de koek 25 minuten.

Maak ondertussen de fudge door de chocolade, boter en de gecondenseerde melk in een pannetje op laag vuur te verwarmen tot de chocolade gesmolten is. Let op, blijf erbij en roer goed! Meng er de noten door en haal van het vuur.

Als de koek gebakken is giet je er het chocolademengsel op en zet de schaal dan voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Ik heb hem destijds een nacht laten staan, zodat hij echt mooi stijf was.

Til de koek dan uit de vorm met behulp van het bakpapier en snijd eerst in 5 gelijke repen en elke reep in 5 gelijke vierkantjes.

Reacties

  1. hoi, heb zo'n zin om dit te maken maar heb een vraag; bij de fudge... smelt je de boter gelijk met de gecondenseerde melk en de melkchocolade?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dankjeee. de koek staat al in de oven 😀

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten