Kaneeltwisters en review Koken met Shane



 Sami kreeg onlangs het boek Koken met Shane van Shane Kluivert cadeau van mijn broer en schoonzus. Dat kwam precies op tijd, want hij moest als schoolopdracht iets lekkers koken of bakken deze week. Het boek staat vol verschillende recepten voor ontbijt, snacks, maaltijden en baksels, echt heel gevarieerd.  Van aardappelpuree a la Shane tot regenboogcakejes en van carrotcake tot pompoensoep of Surinaams broodje rundvlees. En veel recepten zijn ook vrij gezond! 

Sami mocht zelf iets kiezen en koos voor deze kaneeltwisters, een soort zachte zoete broodjes met kaneelsuiker. Nou vind ik die combi altijd al lekker, zie bijvoorbeeld mijn aloude recept voor kaneelbroodjes. Dus dat moest wel lekker worden! We maakten ze samen en ze zijn perfect gelukt en inderdaad erg lekker! 

Het boek zelf is ook echt wel leuk voor kinderen, om samen met hun ouders uit te koken (of als ze wat ouder zijn zelf). Je kunt het hier bestellen bij bol.com voor € 20,99. En hij heeft ook een eigen youtubekanaal (ik typte bijna kaneel hahaha), leuk om te volgen!


Ingrediënten:
450 gr mix voor witbrood (of gebruik 450 gr bloem, 1 zakje instantgist en 1/2 tl zout)
25 gr roomboter
275 ml lauwwarm water
Topping:
50 gr roomboter
50 gr bruine basterdsuiker
1 el kaneel

Bereiding:
Meng de witbroodmix met de boter en het water tot een deeg en kneed dit 5-10 minuten tot het zacht en soepel is. Gebruik je bloem, meng dit dan eerst met de gist en zout.
Laat afgedekt een uur rijzen op een warme plaats.

Rol het daarna uit tot een rechthoek van 35 bij 45 cm. Smelt de boter en bestrijk de rechthoek hiermee. Bestrooi met de suiker. Snijd de plak in een even aantal repen van 1.5 cm breed.
Neem steeds twee reepjes en vlecht deze tot een mooie lange vlecht. 

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat afgedekt nog een half uur rijzen. Bak ze dan in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 20-25 minuten.

* Deze broodjes zijn eivrij! Wil je ze koemelkvrij? Gebruik dan plantaardige margarine zoals Wajang ipv roomboter.

Reacties

Populaire recepten